tirsdag den 9. november 2010

dsgodrkfgnmhkfgkjgrjiot

Der er jo mange sygdomme der kan skyldes dårlige kostvaner, de mest kendte er jo Diabetes, der sker når blodets indhold af sukker er øget ud over det normale. Der er to typer Diabetes, type 1 (som også kaldes for insulin-krævende diabetes eller ungdoms-diabetes). Den opstår når kroppens eget immunsystem ødelægger de celler i bugspytkirtlen, der producer det livsvigtige hormon, insulin.

Problemet er at man ikke ved hvad der udløser den, den kan så derfor heller ikke forebygges eller helbredes.

Så er der Type 2 diabetes (eller Gammelmands-sukkersyge) Type 2 diabetes forekommer folk der er over 40 år, og det opstår typisk blandt overvægtige mennesker, folk der ikke dyrker meget motion og det er også arveligt. Hvis en af dine forældre har det, har man selv en 40% chance for at få det selv. Man kan selvfølelig selv gøre noget for ikke at få det: Spise mindre fedt og sukker, brug planteolier i stedet for smør og margarine, spise groft brød, ris, pasta og grove grøntsager. Men kun to stykker frugt om dagen, begrund af det høje sukkerindhold. Ligesom type 1 diabetes man heller ikke helbrede type 2 diabetes.

der er også noget der hedder hjertekarsygdomme, der er en fællesbetegning for den store gruppe af sygdomme, som forekommer i hjertets og resten af kroppens pulsårer. Disse sygdomme er ansvarlig for en tredjedel af dødsfaldene i Danmark og lige nu er der ca. 450.000 mennesker i Danmark der har en Hjerte-Kar-Sygdom. Hvert år dør over 20.000 danskere som følge af hjerte-kar-sygdomme. Antallet af dødsfald er ligeligt fordelt på mænd og kvinder. For 40 procent af mændene indtræder døden, inden de er 75 år, mens det for kvinderne er 19 procent. Den opstår begrund af årefokalkning. Man kan selvfølelig selv gøre meget for at undgå den:Dyrk motion, men hårdtrænning behøves ikke. Faktist er en halv times gå tur hver dag nok. Sygdommen kan også forekomme ved rygning, diabetes, højt kolesterolindhold i blodet, overvægt og også stress.

Ingen kommentarer: